Haftanın blogu Aybüke Altınöz Günlük Pastorize Çizimler
BMA // 5 Nisan 2010 // 1 yorum // kategori: Benim günlerim, Günlük notlarım, Sosyal medya Pin It
Stumble It!
Bu hafta çizimlerine imrenerek baktığım Aybüke Altınöz ‘ün blogunu kurcalayacağım. Keyifsizken neÅŸelenmek için bile girip bakıyorum. Çizimi kadar yazılarında da bir sürü anlam bulduÄŸum bir blog. Her zaman beni iyi hissettiren renkler kullanıyor. Cıvıl cıvıl.  Hala haberiniz yoksa Aybüke Altınöz’ün blogu burada;
Friendfeed sayesinde tanıştığım bloglardan biri Aybüke’nin blogu. “Günlük Pastörize Çizimler” çok akılda kalıcıydı. Adresi aklımda tutamayıp google’da Günlük Pastörize Çizimler diye aratınca şıp diye karşıma çıktı.
Çizimle uğraşıyor tabi bu kadar güzel bir tema kullanması da çok normal:)
Benim günlük pastörize çizimlerden ibaret olduÄŸunu sandığım blogda  Çiz izlet, fotoÄŸraf, haberler, referanslarım diye ayrı kategoriler de var. İçlerini karıştırdım biraz kafam karıştı. Kimi yazılar baÅŸka kategorilerde de yer alıyor. Vardır Aybüke’nin bir bildiÄŸi dedim:) Blogda 150 yi aÅŸkın çizimi var. Hepsine seve seve baktım diyebilirim.
Ana sayfa da sadece rss takiplerinde kullanabileceÄŸimiz bir link yer alıyor. Halbuki ben Aybüke’nin friedfeed, twitter, facebook gibi platformlarda etkin olduÄŸunu biliyorken gözlerim bir “takip et” bölümü aradı ama yazıların/çizimlerin arasında saklanmış bir yerde buldum. O bölümün biraz daha ön plana çıkarılması gerekiyor ben ekran görüntüsünü paylaÅŸayım siz de benim gibi arayıp uÄŸraÅŸmayın. Ayrıca o bölümde de adrese verilmiÅŸ link yok. Bunun da etkinleÅŸtirilmesi gerekiyor ki herkes rahatça takip edebilsin. Herkes benim gibi araÅŸtırmaktan hoÅŸlanmaz piÅŸmiÅŸini ister yemeÄŸin:)
Ana sayfa da bir etiket bulutu da bulunmuyor. Yazıların/Çizimlerin altında etiketler yer alıyor. Ama diğer sitelerden alışkın olduğum acaba bu etiketle neler yazmış diye kurcalayabileceğim bir bölüm de olsa fena olmazdı. Mesela mavi ağırlıklı çizimler ya da siyah beyaz çizimler gibi. Çok şekilci yaklaşıyorum farkındayım. İnsanın çizimlerini böyle ayırması çocuklarını ayırması gibi bir şey. Kızacak bana Aybüke. Benim ki daha çok yazısını okumak daha çok çizimini görmek için bir dilek sadece.
Blog yazılarını yazdığı tarihleri gösterdiği kategoriler bölümünün altında bir de takvim bölümü var. Takvimin altında son yazıların neler olduğunu gördüğümüz bölüm var. Onu da arama bölümü ile son yorumlar bölümleri takip ediyor.
Hakkımda köşesinde Aybüke’nin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi almanız mümkün. Dolu dolu bir hayatı olduÄŸunu görebiliyorum. Blogundan ziyade portfolyosunu sergilediÄŸi web sitesini de ziyaret edebilir. Çalışmalarını ÅŸuradan görebilirsiniz.
Tema ÅŸuradan alınmış tabi Aybüke’nin üzerinde yaptığı çalışmalar da var.
Sade ve Çizginin çokça konuştuğu bu blogu takip etmenizi öneririm.
Etiketler: haftanın blogu





Eline saÄŸlık Bernacığım, çok güzel bir yazı olmuÅŸ. Aybüke Altınöz; FriendFeed’İn bize kazandırdığı, takip etmekten büyük zevk aldığımız bir blogger ve çizer